Minecraft & Alien: Isolation

Xbox on julkaissut viime vuosien aikana suosittuja pelejä kuten Forza Motorsportin ja Halo-pelisarjan. Seuraavat pelit ovat saatavilla sekä Xboxille että PC:lle:

Minecraft

Minecraft on hyvin suosittu videopeli, jonka on kehittänyt ruotsalainen ohjelmoija Markus Persson. Minecraftissa hajotetaan ja järjestellään tiiliä. Aluksi pelaajien tuli rakentaa suojia yöllä liikkuvia olentoja vastaan, mutta ajan saatossa pelin idea kehittyi ja pelaajat alkoivat yhdessä kehittää valtavia, hienoja rakennelmia. Rakentamisessa käytettävät palikat ovat yleensä 3D-muodossa kehitettyjä kuutioita. Pelin tehtäviin kuuluu rakennusmateriaalien keräämistä, löytöretkeilyä, taisteluja sekä kädentaitoja.

Pelissä on erilaisia pelitiloja, kuten Survival, jossa pelaajan tulee kerätä materiaaleja kehittääkseen ympäröivää maailmaa ja ylläpitääkseen terveydentilaansa. Creative-tilassa pelaajalla on käytössään rajaton määrä rakennusmateriaaleja, minkä lisäksi hänellä on taito lentää. Adventure-tilassa pelaajien tulee hyödyntää muiden luomia karttoja. Minecraftin ensimmäinen PC-julkaisu tapahtui vuonna 2009 ja kokonainen versio pelistä ilmestyi PC:lle vuoden 2011 loppupuolella. Lisäksi Minecraftista julkaistiin Xbox 360- ja live-versiot toukokuussa 2012.

Minecraft on noussut vuosien mittaan valtavaan suosioon, ja pelin pohjalta onkin alettu luomaan paljon erilaisia oheistuotteita, kuten pehmoleluja sekä vaatetusta. Minecraft on pystynyt osittain syrjäyttämään Legot lasten keskeisimpänä rakennuspelinä.

Alien: Isolation

Alien: Isolation on kauhupeli, joka perustuu hahmon ohjaamiseen. Se perustuu Ridley Scottin ohjaamaan elokuvaan Alien – kahdeksas matkustaja. Kuten pelin nimestä voi päätellä, pelissä on ulkoavaruuden olento, joka piinaa risteilyaluksen henkilökuntaa hyökkäilemällä ja tappamalla heitä. Pelissä on alusta loppuun saakka avaruusolento, jota ei voi tappaa – tämän vuoksi pelaajilla tulee koko pelin ajan olla selviytymisstrategia. Alien: Isolationissa on laaja valikoima erilaisia aseita, mutta niitä voi käyttää ainoastaan ihmisiä ja androideja vastaan.

Pelaajalla on mahdollisuus pelata peli loppuun asti tappamatta ihmisiä. Eräs kaikista huikeimmista ominaisuuksista on se, että avaruusolentoa ei ole ohjelmoitu liikkumaan ennalta määriteltyä reittiä pitkin, vaan avaruusolennon tekoälyn ansiosta se pystyy jahtaamaan pelaajaa äänten, näön ja hajun avulla. Avaruusolennoilla on siis kyky alkaa tutkimaan erilaisten häiriötekijöiden aiheuttajia. Lisäksi vaikuttaa siltä, että avaruusolennot oppivat jokaisesta kohtaamisestaan pelaajien kanssa. Alien: Isolationista julkaistiin PC- ja Xbox-versiot lokakuussa 2014.

Molempia edellä mainittuja pelejä on mahdollista ostaa sekä uusina että käytettyinä. Uusien ja käytettyjen pelien ostamisen eroavaisuuksista lisää artikkelissa Ostaisinko pelin uutena vai käytettynä?